Încărcarea vehiculelor electrice în siguranță

Respectarea cerințelor normative și de reglementare

Temperaturile din întreaga lume sunt în creștere - un efect legat de emisiile de gaze cu efect de seră, precum CO2. Vehiculele electrice (VE) reprezintă o alternativă promițătoare la vehiculele alimentate cu combustibili fosili, dar numărul lor în creștere înseamnă, de asemenea, o nevoie tot mai mare de infrastructură de încărcare. Pentru a se asigura că șoferii rămân în siguranță și că vehiculele electrice se încarcă eficient, aceste stații trebuie să fie testate în detaliu.

Despre încărcarea în siguranță a vehiculelor electrice

În multe orașe, stațiile de încărcare a vehiculelor electrice au devenit o parte importantă a infrastructurii municipale. În plus, mulți proprietari de locuințe sau proprietari de proprietăți de închiriat optează pentru instalarea de stații de încărcare private. Ambele sunt importante pentru a ajunge la o acoperire suficientă a infrastructurii - și ambele trebuie să fie conforme cu reglementările locale și să îndeplinească cerințele tehnice pentru a asigura un proces de încărcare fără probleme.
Managementul siguranței în stațiile de încărcare a vehiculelor electrice
Obiectivul general este de a evita orice risc de incendiu, electrocutare sau disfuncționalitate în infrastructura de încărcare și de a se asigura că aceasta este sigură pentru utilizare. Acest lucru se realizează prin teste minuțioase - și aici intervine DEKRA: managementul siguranței este obiectivul nostru principal în cazul stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice și al testării infrastructurii. Aceasta include coordonarea între toți actorii principali - operatorii de puncte de încărcare, producătorii și producătorii de automobile, instalatorii, autoritățile locale și furnizorii de energie - precum și crearea de planuri de prevenire a riscurilor.
Accent pe securitatea datelor
Într-o lume din ce în ce mai interconectată, comunicarea digitală și transferul de date devin punctele centrale ale oricărui considerent de siguranță. Acest lucru se referă la aspecte precum procesul de încărcare în sine sau plățile, precum și la protocoalele de comunicare de la vehicul la rețea (V2G). În special aplicațiile V2G, în care vehiculul electric însuși devine un actor activ în rețeaua electrică, fac ca protocoalele de comunicare standardizate să fie atât de importante.
În timp ce aceste aspecte fac parte din regimul de testare al DEKRA în faza de producție, noi acoperim, de asemenea, toate celelalte părți ale ciclului de viață al unei stații de încărcare a VE pentru a asigura siguranța șoferilor și un proces de încărcare fără probleme. Astfel, inspecția DEKRA privind infrastructura stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice acoperă toate aspectele importante de siguranță, de la o evaluare inițială a riscurilor și consultanță tehnică la definirea specificațiilor proiectului, asistență tehnică și un certificat de conformitate pentru instalația electrică, precum și teste funcționale continue și inspecții periodice în timpul fazei de operare.
Doriți să vă asigurați că infrastructura de încărcare pe care o exploatați este conformă și sigură?
Contactați DEKRA acum - sunt multe lucruri de care trebuie să țineți cont în cazul stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice, dar experții noștri sunt atenți la toate detaliile.