Inițiative și standarde
Prin intermediul unui set de standarde și procese interne, precum și prin punerea în aplicare a măsurilor respective, ne străduim să ne atingem obiectivele de sustenabilitate. În acest sens, ne ghidăm după standarde recunoscute la nivel internațional.

DEKRA susține cele 10 principii ale Pactului Global al ONU (UNGC). UNGC este cea mai mare inițiativă din lume pentru o guvernanță corporativă responsabilă. Bazat pe 10 principii universale și pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), acesta urmărește viziunea unei economii globale incluzive și durabile, în beneficiul tuturor oamenilor, comunităților și piețelor, acum și în viitor.
- Întreprinderile ar trebui să sprijine și să respecte protecția drepturilor omului proclamate la nivel internațional și
- să se asigure că nu sunt complice la abuzurile privind drepturile omului.
- Întreprinderile ar trebui să susțină libertatea de asociere și recunoașterea efectivă a dreptului la negociere colectivă;
- eliminarea tuturor formelor de muncă forțată și obligatorie;
- abolirea efectivă a muncii copiilor; și
- eliminarea discriminării în ceea ce privește angajarea și ocuparea forței de muncă.
- Întreprinderile ar trebui să susțină o abordare preventivă a provocărilor de mediu;
- să întreprindă inițiative pentru a promova o mai mare responsabilitate față de mediu; și
- să încurajeze dezvoltarea și difuzarea tehnologiilor ecologice.
- Întreprinderile ar trebui să lupte împotriva corupției sub toate formele sale, inclusiv a șantajului și a mitei.

Pe baza angajamentului nostru față de sustenabilitate și a sprijinului nostru pentru cele 10 principii ale Pactului Global al ONU, ne străduim să contribuim la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU. Operațiunile noastre de afaceri au un impact negativ și pozitiv în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Ne străduim să reducem impactul negativ, consolidând în același timp impactul pozitiv, în conformitate cu cele 17 ODD.
ODD-urile care sunt cele mai importante pentru noi în prima etapă sunt evidențiate în actuala revistă DEKRA Sustainability Magazine. În aceasta prezentăm provocările și oportunitățile pe care le-am identificat în legătură cu dezvoltarea durabilă în sensul acestor ODD-uri.

DEKRA își bazează raportarea privind dezvoltarea durabilă pe criteriile Codului de dezvoltare durabilă. Codul de durabilitate oferă un cadru de raportare care poate fi utilizat de organizații și companii de toate dimensiunile și formele juridice. Codul de durabilitate a fost inițiat de Consiliul German pentru Dezvoltare Durabilă (RNE), un organism consultativ al guvernului federal german. DEKRA este un mentor al Codului de durabilitate, sprijinind alte companii în legătură cu acesta.
Lista de criterii:
- Analiză și acțiune strategică
- Materialitate
- Obiective
- Profunzimea lanțului de valoare adăugată
- Responsabilitate
- Reguli și procese
- Control
- Sisteme de stimulare
- Implicarea părților interesate
- Inovare și gestionarea produselor
- Utilizarea resurselor naturale
- Gestionarea resurselor
- Emisii relevante pentru climă
- Ocuparea forței de muncă Drepturile angajaților
- Egalitatea de șanse
- Calificări
- Drepturile omului
- Cetățenia corporativă
- Influența politică
- Conduită conformă cu legea și politica

Evaluarea EcoVadis Platinum
În cadrul ratingului de sustenabilitate EcoVadis, DEKRA a primit calificativul "Platinum", cel mai bun premiu posibil. Acest lucru plasează DEKRA printre primele 1 la sută dintre companiile evaluate în categoria sa. EcoVadis este cel mai important standard internațional pentru durabilitate în lanțurile valorice globale și este unul dintre cele mai importante sisteme de rating pentru durabilitate, cu peste 65.000 de companii evaluate în peste 160 de țări.
DEKRA a primit 74 de puncte din 100. Comparativ cu rezultatul ratingului EcoVadis din 2019, DEKRA s-a îmbunătățit decisiv în toate cele patru domenii de evaluare: mediu, muncă și drepturile omului, etică și achiziții durabile.