Lean - Six Sigma Black Belt

Obiective

Prin prezentări interactive, exerciţii practice, activităţi de grup, simulări și exemple concrete acest curs îţi propune o înţelegere aprofundată și corectă a elementelor fundamentale și a principiilor de bază ale metodologiei Lean Six Sigma. Principalele obiective sunt:
  • Descoperirea și înţelegerea principiilor, obiectivelor și a principalelor instrumente ale metodologiei Lean Six Sigma.
  • Demonstrarea eficienţei lucrului în grup pentru identificarea cauzelor de origine ale unei probleme, pentru găsirea și implementarea unor soluţii viabile și care să reziste în timp.
  • Însușirea utilizării aplicaţiei pentru statistică avansată MINITAB
  • Pregătirea în vederea obţinerii certificării internaţionale

Durata:

6 zile

Target Group

  • Candidaţii pentru acest curs trebuie să aibă înclinaţii spre zona analizei și să se bucure de aprecierea colegilor. Ei vor fi implicaţi activ în schimbări în cadrul organizaţiei și în procesul de dezvoltare a acesteia. Cursanţii pot proveni dintr-o arie largă de discipline și nu trebuie să aibă studii formale de statistică sau inginerie. Totuși, deoarece urmează să stăpânească varietate largă de instrumente tehnice într-o perioadă scurtă de timp, ar fi indicat să fie în masură să aplice elemente de matematică la nivel de colegiu. De asemenea, trebuie să fie in masură să asimileze și să aplice noţiuni de statistică relative avansate.
  • Six Sigma Black Belt urmează să extragă date folositoare din bazele de date ale organizaţiei. Candidaţii de succes trebuie să înţeleagă unul sau mai multe sisteme de operare, calcul tabelar, baze de date, aplicaţii de prezentare și procesoare de texte. Ca parte a trainingului, vor fi puși în situaţia de a utiliza eficient și sigur pachete software pentru statistică avansată MINITAB.
Conditii de acces: nivelul Green Belt