RCA (Root Cause Analysis with Corrective Action)

Scopul trainingului:

Cursul va ajuta sa ajungeti la radacina problemelor recurente si sa identificati solutii optime in utilizarea tehnicilor de a defini problema, determina situatia si analiza datele selectand cea mai buna solutie, urmata de evaluarea imbunatatirii si de a urmari rezultatele.

Beneficii:

mai putine probleme recurente, imbunatatire continua, intarzieri reduse de productie, decizii bazate pe fapte, nu pe opinii si sprijin pentru actiuni corective si preventive.

Obiective:

La sfârşitul acestui training, participanţii vor dobandi cunostinte pentru utilizarea abordarii in echipa pentru a identifica problema corecta si solutiile precum si distinctia cauza-radacina de simptom.
Se utilizeaza rezolvarea problemei in 6 pasi si se va intelege cand si cum sa utilizeze: flowcharting, brainstorming, diagramele cauza si efect, listele de verificare, tehnicile nominale de grup, analiza Pareto si aplicati la cerintele ISO 9001 pentru actiuni preventive si corective.

Durata:

3 zile

Finalizare:

Participanţilor care promovează examenul, susţinut în ultima zi a cursului, li se acordă diploma din partea DEKRA Certification Romania

Target Group:

Acest curs se adreseaza managerilor cu calitatea, inginerilor din industrie, directorilor de fabrica.