Testare de siguranță funcțională

Asigură siguranța utilizatorilor de produse și mașini

Specialiștii DEKRA în testarea siguranței funcționale evaluează temeinic un produs pentru a se asigura că fiecare caracteristică și funcție operează și interacționează în siguranță în diferite condiții și pentru toate cazurile de utilizare pentru care au fost proiectate.

Testarea siguranței funcționale

Într-o lume din ce în ce mai complexă a tehnologiilor convergente, funcționarea în siguranță a mașinilor și produselor depinde din ce în ce mai mult de siguranța hardware-ului, a software-ului și a sistemelor de management. Produsele de astăzi au numeroase caracteristici și funcții, oricare dintre acestea putând pune în pericol utilizatorii. "Siguranța funcțională" este aspectul siguranței generale a unui sistem sau a unui echipament care se referă la funcționarea corectă a mașinilor sau produselor ca răspuns la intrările acestora, inclusiv gestionarea în siguranță a posibilelor erori ale operatorului, a defecțiunilor hardware și a schimbărilor de mediu. Serviciile de siguranță funcțională ale DEKRA verifică dacă toți utilizatorii produselor dumneavoastră sunt complet în siguranță atunci când utilizează fiecare funcție a unui produs.
Testarea siguranței funcționale ia în considerare, de asemenea, gestionarea în siguranță a eventualelor erori ale utilizatorului sau ale operatorului, a defecțiunilor hardware sau a modificărilor de mediu, verificând și validând complet siguranța generală a mașinilor și produselor clienților noștri.
DEKRA efectuează lucrări de verificare și validare a siguranței funcționale în timpul fazei de proiectare și instalare a produselor și utilajelor clienților noștri. Specialiștii DEKRA în testarea siguranței funcționale oferă, de asemenea, clienților planuri de evaluare a siguranței funcționale personalizate, adaptate nevoilor și specificațiilor acestora, care acoperă întregul ciclu de viață al produsului, ceea ce include revizuiri complete ale managementului, ale cerințelor hardware și software, ale procesului de proiectare, ale testelor de verificare, ale documentației și ale dosarului tehnic complet de construcție.