Browserul dvs. nu este actualizat

Internet Explorer nu mai este compatibil. Vă rugăm să schimbați browserul pentru o experiență mai bună pe site.

Certificarea ISO 22000

Certificarea ISO 22000: Asigurarea alimentelor sigure - de la fermă la masa din bucătărie

Stabilirea unui sistem de management al siguranței alimentelor în conformitate cu ISO 22000 are o importanță considerabilă atunci când se gestionează riscurile în industria alimentară și a hranei pentru animale.

Cerințele de calitate au devenit mai complexe din cauza gradelor mai ridicate de prelucrare și a materiilor prime din ce în ce mai diverse utilizate în tendințele alimentare internaționale.

Beneficiile pe care le obțineți în urma certificării ISO 22000

  • Identificarea timpurie a posibilelor pericole

  • Standard de calitate uniform și cuprinzător pentru toate procesele în legătură cu produsele alimentare și hrana pentru animale

  • Asigurare eficientă împotriva riscurilor de răspundere civilă

  • Comunicarea activă de consolidare a încrederii cu părțile interesate din lanțul de aprovizionare, agențiile guvernamentale și utilizatorii finali

  • Compatibilitate ridicată cu alte standarde de management, cum ar fi ISO 9001, ISO 14001 și IS 45001 / OHSAS 18001

  • cerințele HACCP sunt deja incluse

Certificarea ISO 22000

Despre certificarea ISO 22000

Procesul de certificare în conformitate cu ISO 22000 include, printre altele:

  • Stabilirea unui sistem de management pentru siguranța alimentelor în conformitate cu ISO 22000 este în mare măsură analogă cu binecunoscutele standarde ISO 9001 și ISO 14001. Acest lucru face mult mai ușor pentru companiile certificate să își îndeplinească obligațiile legale în cadrul răspunderii pentru produse (obligații organizatorice, de selecție, de control, de documentare și de diligență).
  • Accentul este pus pe identificarea, evaluarea și controlul tuturor pericolelor posibile pentru siguranța alimentară. De asemenea, este esențială dezvăluirea transparentă a tuturor informațiilor din întregul lanț de producție care sunt sau pot deveni relevante pentru preocupările legate de siguranță.
  • Se presupune punerea în aplicare a conceptului HACCP pentru analiza preventivă a pericolelor și definirea punctelor de control relevante, precum și a conceptelor care stau la baza bunei producții, a bunei igiene și a bunelor practici agricole.

Parts of the supply chain in the food and feed industry

Beneficiați de expertiza noastră

  • Certificare recunoscută la nivel mondial: ISO 22000 este valabilă în întreaga industrie și în întreaga lume.
  • Efort redus de documentare și certificare pentru integrarea în sistemele de management existente.
  • Cu o certificare DEKRA în conformitate cu ISO 22000, producătorii și furnizorii își reduc riscul de răspundere și se dovedesc, dincolo de toate frontierele, ca un partener de încredere, orientat spre calitate, în industria alimentară.