Browserul dvs. nu este actualizat

Internet Explorer nu mai este compatibil. Vă rugăm să schimbați browserul pentru o experiență mai bună pe site.

IFS Food

Calitate și siguranță în producția de alimente cu certificarea IFS Food

Recunoscut de Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentară (GFSI), Standardul Internațional Recomandat pentru Produse Alimentare (ISF Food) a fost dezvoltat de părțile interesate din industria alimentară pentru a asigura procesarea și ambalarea alimentelor în condiții de siguranță și de înaltă calitate. IFS Food oferă cadrul pentru transparență la nivel mondial și pentru evaluarea comparativă a industriei.

Beneficiile pe care le obțineți prin certificarea IFS Food

 • Creșterea vânzărilor prin angajamentul față de calitate și siguranță

 • Costuri de operare mai mici și eficiență mai mare

 • Evaluări individualizate bazate pe riscuri și soluții personalizate

 • Un stimulent pentru o îmbunătățire continuă și o performanță mai bună

Standardul internațional de referință - IFS Food

Despre IFS Food Certification

IFS Food își propune să asigure siguranța și calitatea produselor fabricate de companiile de procesare sau ambalare a alimentelor. În scopul auditului și certificării, acesta vizează domeniile de activitate esențiale pentru stabilirea unor procese eficiente:

 • Guvernanță și angajament
 • Managementul siguranței alimentare și al calității
 • Managementul resurselor
 • Procesele operaționale
 • Măsurători, analize și îmbunătățiri
 • Planul de apărare a alimentelor

IFS Food tocmai a publicat o actualizare, IFS Food V7, lansată la 6 octombrie 2020 și programată să înlocuiască versiunea existentă la 1 iulie 2021. Acesta este un moment ideal pentru a lua în considerare beneficiile certificării sau pentru a vă informa și a vă pregăti pentru un audit în conformitate cu noul standard.

Căutați mai multe informații despre noua iterație IFS Food V7? Citiți fișa noastră de informații!

Categorii IFS

Pentru a răspunde așteptărilor din ce în ce mai mari ale consumatorilor în ceea ce privește calitatea și siguranța alimentelor, IFS Food oferă un standard recunoscut la nivel internațional pentru certificarea producătorilor de alimente și permite un control consecvent al calității alimentelor de-a lungul întregului lanț alimentar.

Certificarea IFS Logistics abordează un punct slab central în lanțul de aprovizionare din industria alimentară: transportul și depozitarea produselor alimentare. Standardul a fost dezvoltat pentru toate activitățile de logistică și vizează siguranța și transparența, recunoscând faptul că specialiștii în logistică sunt supuși unor reglementări din ce în ce mai complexe.

Brokerii, agenții și importatorii închid golul din industria alimentară dintre producători și entitățile de vânzare. Certificarea IFS Broker are ca scop îmbunătățirea comunicării în punctele cruciale ale lanțului de aprovizionare și asigurarea respectării obligațiilor legale și a satisfacerii așteptărilor clienților.

Pentru a demonstra clienților și consumatorilor calitatea, compatibilitatea și siguranța produselor alimentare, IFS a dezvoltat standardul său pentru angrosiști și piețele cash&carry. Începând cu 2010, standardul IFS Wholesale/Cash & Carry a reprezentat punctul de referință pentru acest sector al industriei alimentare.

Dezvoltat în special pentru companiile mai mici din industria alimentară, IFS Global Markets Food ajută organizațiile cu resurse mai puține sau cu sisteme de management al siguranței alimentelor mai puțin dezvoltate să facă un prim pas spre îndeplinirea cerințelor IFS Food. Acesta dispune de un proces de evaluare pas cu pas care este mai accesibil pentru companiile mici.

Companiile mici de logistică sau cele cu sisteme de siguranță a produselor mai puțin dezvoltate pot profita de certificatul IFS Global Markets Logistics pentru a se impune pe piață. Acest standard permite companiilor să îndeplinească cerințele IFS Logistics pas cu pas, în funcție de mijloacele lor.

Beneficiați de expertiza noastră

 • Suntem auditori autorizați IFS Food, cu mulți ani de experiență în industria alimentară
 • Avem peste 1.000 de specialiști în peste 40 de standarde și putem oferi cu ușurință asistență în mai multe domenii.
 • În calitate de partener de încredere și consilier de încredere, vă oferim servicii orientate către soluții, cu prețuri transparente.